Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


copiii invata mai usor/repede o limba straina decat adultii?

+3 voturi
daca da, care e explicatia?
întrebarea de anonim în categoria Diverse

8 răspunsuri

0 voturi
Da. Copiii absorb informațiile în permanență, pentru ei totul este nou. Psihologii spun că până la vârsta adolescenței se formează omul (caracterul, dezvoltarea inteligenței în medii propice, etc.)

Totodată, și un adult poate învăța la fel de repede o limbă străină făcând apel la cunoștințele pe care le are deja. În timp ce copilul abia învață gramatica, adultul face traduceri dintr-una în cealaltă.
răspunsul de Anna Expert (817 puncte)
0 voturi
nu stiu daca invata neaparat mai repede...
daca e sa te gandesti, copilul invata tot timpul cat e treaz, in continuu interactioneaza in limba pe care o invata (limba materna)

in schimb, un adult care invata o limba straina invata cateva ore pe zi (in cel mai bun caz)

si un copil poate fi considerat "fluent" in limba straina de la 10 ani inainte...
in schimb, un adult poate invata super focusat o limba straina timp de 2-3 ani

deci eu zic ca un adult e mult mai eficient. asta pentru ca are deja un sistem de referinta in minte (limba materna)
in plus, cu cat inveti mai multe limbi straine cu atat iti este mai usor sa asimilezi altele
răspunsul de anonim
0 voturi
Absolut! Am invatzat 5 limbi straine (En, Fr, Sp, It, Ger) plus limbajul semnelor inainte de a implini 25 de ani.
La 36 m-am casatorit cu sotia mea care este profesor universitar de limba si literatura Chineza. Cei din jurul meu preconizau ca in decurs de 6-8 luni voi vb cursiv limba Chineza. 9 ani mai tarziu, nu inteleg mai nimic in Chineza, cunosc doar o mana de semne si 20-25 de fraze dintre care 2 injuraturi..LOL!

Cred ca aceasta are definitv de-aface cu varsta. Nu sunt capabil sa ma mai concentrez, nu mai am capacitatea de a retine si asimila.

In afara de Chineza, mi-as mai fi dorit sa invat limba araba si farsi dar.. .. se pare ca nu mai am capacitatea necesara.. ..
răspunsul de anonim
0 voturi
pai daaa. eu am noua ani si stiu engleza si germana. Mama abie stie engleza.
răspunsul de mary_mary Avansat (308 puncte)
0 voturi
cred ca e important sa delimitam un pic 'intervalul' de referinta- daca vorbim de copii pana in 14 ani inclusiv,atunci pe zona 10-14 tind sa cred ca da,fie si numai din punctul de vedere al timpului disponibil
  dar ca si capacitate de 'procesare' fara 'cursuri intensive'(a se citi 'fara profesor particular'), pentru ceea ce inseamna adult cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani,sa zicem, situatia e un pic inversa,kiar si in conditii de 'mai-putin-timp-disponibil'
  pe scurt,in conditii identice (timp disponibil si ajutor 'din afara',dedicat),eu votez cu adultul (nu stiu sa dau o limita...psihologica,cred ca variaza totusi limita asta 'superioara')
dar in viata de zi cu zi se intampla invers pt ca 'cei mari' mai au si alte lucruri de ..invatat in afara limbilor straine
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
0 voturi
copii invata mult mai usor deoarece in timpul lectiei ei nu se gandesc de unde sa ia bani ca sa achite facturile, ce sa faca pentru ca sa se impace cu sotul/sotia, ce sa faca de mancare, s.a.m.d. In plus, copiii invata mai usor deoarece ei nu isi pun multe intrebari: de ce asa, dar nu asa. ei invata asa cum le spui, aproape as zice ca invata pe de rost.

Adultii in schimb intotdeauna cauta reguli si le este greau sa inteleaga exceptiile. mereu isi pun intrebari, dar de ce??? Ceea ce le complica viata de student...
răspunsul de cristirbu Mentor (1,302 puncte)
0 voturi
Da,normal.Cand cineva incepe sa vorbeasca,nu invata limba dupa regulile gramaticale asa cum facem noi la varsta aceasta,de aceea e indicat ca un copil sa fie invatat si cu alta limba decat cea din tara respectiva.
răspunsul de Marius Erudit (8,190 puncte)
0 voturi
Un copil care invata sa vorbeasca (<3 ani) poate invata 4-5 limbi SIMULTAN in mod nativ fara nicio problema. Nu este nicio contra-recomandare psihologica sau medicala.

Deci un copil de 5-6 ani poate vorbi nativ 4-5 limbi.
răspunsul de dox Începător (22 puncte)
...