Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


De cate cuvinte ai nevoie pentru a putea vorbi engleza fluent?

+2 voturi
Momentan stiu aproximativ 1000-1500 cuvinte dar nu reusesc sa mi le amintesc de fiecare data cand am nevoie de ele.Banuiesc ca trebuie sa exersez cu mai multe eseuri pentru a ma obisnui.Sfaturi...?
întrebarea de Marius Erudit (8,190 puncte) în categoria Limba Engleză

3 răspunsuri

+2 voturi
daca vrei sa vorbesti o limba nu iti trebe eseuri!
scuze te rog daca am inceput rastit dar este foarte important sa stii ce vrei tu de fapt de la o limba strina...
si ca sa raspund clar - dictionarul meu de limba germana (stiu ca tu vb de engelza dar eu dau un exemplu) are 45000 de cunvinte din care nu cred ca stiu jumatate dar card ca 1500 sunt putine.
exerseza de zos cu eseuri si citeste mult iar de gasesti un cavant ce din context il inteleg dar nu il cunosti CAUTA-L in dictionar si invata-l chiar daca ai inteles ce vrea textul sa spuna.
in plus VORBESTE limba pe limba ei. e cel mai bine dar si cel mai greu sa gandesti in limba engelza pt a conversa in limba engelza.
ai un vocabutar mare deci foloseste-l cat mai mult dar largeste-l in FIECARE ZI! mult succes. tai
răspunsul de IuliaC Mentor (1,212 puncte)
0 voturi
Asta si incerc sa fac.Adica,incerc sa gandesc pe cat posibil in engleza.Cat despre eseuri nu m-am apucat si nici nu am de gand.Multumesc pentru raspuns!
răspunsul de Marius Erudit (8,190 puncte)
0 voturi
enevoie de mult exercitiu pentru asta - se cheama automatism
adica atunci cand ai facut atatea exercitii de gramatica de baza incat nu mai ai nevoie sa stai sa te gandesti care e corespondentul perfectului compus sau mai mult ca perfectului..  
 vocabularul e esential ca sa te faci inteles dar gramatica e de baza ca sa poti,nu i asa, gandi in limba respectiva(straina- in cazul nostru engleza)
  poti stii elementele de baza ale gramaticii,inclusiv cele mai uzuale verbe neregulate (adica cele trei forme ale lor,pe care,da,trebuie sa le memorezi..:(( ) dar totusi sa nu poti exprima ceea ce vrei sa spui pentru ca iti lipsesc ..cuvintele!!
  deci: curaj! timpul trece..
3 cuvinte pe zi,dar folosite in propozitii simple si pe inteles, pronuntate si reluate la anumite intervale de timp.. ar fi doar o metoda!!
  nici eu nu fac asa,doar dau sfaturi
dar ce spune iulia (si iarasi din pacate nu fac asa decat fff rar)  despre cuvintele intelese in contextul in care le am intalnit (revista,film,melodie) dar luate individual nu stiu sa le traduc.. mi se pare f pertinent!
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
...