Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


care este mai usoara-italiana sau spaniola?

+6 voturi
daca m am apucat sa invat una din ele ma ajuta sau ..nu prea, la cealalta..
întrebarea de anca Erudit (5,768 puncte) în categoria Limba Spaniolă

8 răspunsuri

0 voturi
Depinde spre care ai inclinatie. Amandoua, as putea spune.
răspunsul de Remon Andre Avansat (365 puncte)
0 voturi
nu stiu sigur daca se incadreaza in aceeasi familie de limbi-cum e engleza cu germana- dar mie,teoretic mi se pare mai usoara spaniola
asta probabil pt ca am prins cateva expresii de prin telenovele si mi se pare ca as sti sa 'trec strada' in spania,pe cand la italiana m am apucat de invatat-2 lectii si am abandonat- si mi se pare grea.accent,difera si dpdv gramatical,o multime de cuvinte care nu stiu ce inseamna.. in ciuda legendei cf careia avem atata vocabular in comun cu italienii..
  sincer mi se pare grea
posibil insa sa am aceeasi reactie si in fata unui manual adevarat de lb spaniola..
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
+1 vot
ambele sunt la fel de usoare si sunt foarte asemanatoare. eu vorbesc fluent si italiana si spaniola si iti spun din proprie experienta ca e foarte usor sa le inveti pe ambele. acuma depinde spre ce lb ai tu mai multa inclinatie dar sunt asemanatoare, difera bineinteles accentul si sunt cateva reguli diferite intre aceste limbi in scriere/vorbire dar faptul ca sunt ambele limbi latine, consider ca sunt la fel de usoare. spor la invatat!


PS: Daca reusesti, invata-le pe amandoua ca nu strica niciodata sa stii mai multe limbi straine!
răspunsul de simply me Avansat (361 puncte)
0 voturi
sincer cea mai usoara e limba spaniola ,dupa parerea mea :D
răspunsul de andreeapaula Expert (671 puncte)
+2 voturi
eu sunt sigură ca limba spaniolă este mai ușoară din punct de vedere gramatical. Dacă limba italiană are 8 articole hotărîte, atunci limba spaniolă - doar 4. dacă în italiană articole partitive sunt 8, atunci în spaniolă sunt 4. asta înseamnă că limba italiană are mult mai multe reguli.
În schimb regulile de citire ale limbi italiene sunt mai ușoare (comparativ cu cele ale limbii spaniole) și vocabularul italian se aseamănă mai mult cu cel român. baftă.
răspunsul de cristirbu Mentor (1,302 puncte)
0 voturi
italiana,dupa mine
răspunsul de Marius Erudit (8,190 puncte)
0 voturi
Spaniola. Intrebarea este subiectiva.
răspunsul de xotiq Expert (555 puncte)
0 voturi
Acum cateva luni daca ma intrebai asta,cu siguranta ca raspunsul meu era italiana.Dar,dupa ce m-am hotarat sa o invat,nu mai sunt asa sigur.Spaniola este,totusi,mai usoara!
răspunsul de Marius Erudit (8,190 puncte)
In principiu si logic italiana seamana mult mai mult cu romana si, bineinteles, mai ales franceza, deci mult mai mult decat spaniola. De asemenea, in spaniola pronuntia e mai complicata decat in italiana, dar in fr. e mai complicata, vocabularul seamana mult mai mult in italiana, dar italiana si spaniola seamana cel mai mult, diferind esential pronuntia si accentul, reguli gramaticale. Dar, spaniola e mult mai importanta si vorbita, e cea mai frumoasa limba, desi e complicata, si, chiar daca e mai grea decat italiana si mult mai grea decat franceza, verbul e mai normal decat in amandoua, in italiana e mai neregulat si decat in spaniola si decat in franceza, pt. ca seamana mai mult cu latina si cu romana, care e cea mai complicata de pe pamant. Iar italiana nu e nici asa de importanta si nici asa frumoasa (mai putin si decat franceza), in primul rand datorita accentului, pe cand tocmai din cauza accentului spaniola e cea mai frumoasa limba posibila. Italiana si spaniola seamana enorm de mult, mai mult decat cu franceza, de sute de ori mai mult decat engleza cu germana, ca nu prea seamana chiar asa si in niciun caz pronuntia, vorbirea, scrisul. In it. : zero, uno, due, tre, quatro, cinque, sei, sette, otto, nove, dieci si in sp. : cerro, uno, dos, tres, cuatro, cinco, seis, siete, ocho, nueve, diez.

Deja am invatat spaniola la un nivel destul de avansat, am facut toate testele gramaticale de pe marplo.net, care sunt foarte grele si foarte multe, indeosebi cu folosirea subjuntivului (in sp. fiind 8 timpuri de subjuntivo, fata de 4 in it. si fr. si 2 in romana), visez verbele, aproape orice verb la orice mod si timp, folosirea subj. e extrem de complicata, nu e ca in romana si fr., subj. putand fi tradus si prin indicativ prezent, chiar viitor si prin conjunctiv prezent, perfect si prin conditional prezent-perfect,. adica in romana poate fi conditional-conditional, in sp. cond.-subj. imperfect, subj. mai mult ca perfect etc. De asemenea, folosirea accentului in spaniola, pe care il stiu perfect, accentul avand o importanta fenomenala, mai mult decat in orice limba, care o face cea mai frumoasa limba, dar e o intreaga teorie, adica e foarte complex si complicat, spaniola fiind extrem de stufoasa si complicata, complexa. Si modul de exprimare si vorbire in general e diferit de romana si franceza, in franceza e foarte asem. cu romana, dar incomp. mult mai simplu, in spaniola modul de exprimare e mult mai complicat, ciudat si diferit. De asemenea, conjunctiile si prepozitiile sunt de ordinul zecilor si mai mult, ceea ce nu e asa in franceza si e ceva inegalabil in lume (urmeaza romana) si folosirea lor e extrem de complicata. Pot sa spun ca deja pot fi profesor de spaniola. Pt. cine vrea sa stie spaniola bine trebuie sa invete perfect toata gramatica, verbele si sa faca toate testele de pe marplo. Pot sa spun ca spaniola e de o mie de ori mai grea decat franceza (si tot de atatea ori mai frumoasa) si cred ca spaniola si romana au cea mai complicata gramatica, dar limbile romanice in general. Oricum, eu cred ca franceza e cea mai usoara limba, cred eu ca mai mult decat italiana si oricat de usoara ar fi engleza gramatical nu poate fi mai usoara decat franceza, care e cea mai asem. cu romana, dar de un milion de ori mai usoara (decat romana si de o mie decat spaniola). Spaniolei i se potrivesc termenii extrem de complicata si inegalabil de frumoasa.

 

Numai ca pe marplo sunt extrem de multe greseli gramaticale de limba romana, aia chiar ca nu prea stiu gramatica romana, iar eu sunt as in gramatica limbii romane, daca nu cunosti foarte bine gramatica romana n-ai cum s-o inveti pe cea spaniola si nici pe cea franceza, care e mult mai usoara, insa.
...