Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


unde poti emigra cel mai usor ..din punct de vedere lingvistic si nu numai?

+3 voturi
mai bine zis,cel mai ..convenabil- ca accesibilitate la invatarea limbii/limbilor in primul rand si din punct de vedere economic(respectiv al dificultatii/rentabilitatii gasirii unui job) in al doilea prim rand..
întrebarea de anca Erudit (5,768 puncte) în categoria Diverse
editat de anca

6 răspunsuri

0 voturi
in italia ,franta,grecia
răspunsul de tony Expert (829 puncte)
0 voturi
si daac ar fi sa alegi doar una,care sa indeplineasca ambele criterii- si usor de invatat(limba) si bine platite - muncile..?
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
0 voturi
Spania. Locuiesc acolo de 2 ani(acum m-am intors in tara ca incep facultatea in toamna in Brasov) si salariile sunt bune pentru un trai decent, limba se invata foarte usor si oamenii sunt foarte emancipati si primitori si sunt mult mai amabili daca vad ca tu ca straina de natia lor le vorbesti limba si deprinzi aceleasi obiceiuri ca si ei, adica daca le ''imprumuti'' cultura. Iti recomand orice provincie din Andalucia, acolo folosesc un dialect si mai usor de invatat. Multa bafta!
răspunsul de simply me Avansat (361 puncte)
0 voturi
app salariile sunt in functie de job-ul pe care il intreprinzi acolo. Adica o functionara de banca e implicit mai bine platita decat o bucatareasa de restaurant spre exemplu. Si inca ceva, cele mai bine platite munci sunt cele din bernader(solarii, sere) dar munca e extrem de obositoare si grea si se lucreaza pe campanii. O campanie poate sa tina intre 3-6 luni depinde de seful care te plateste si ce tip de plantatie are. Ca sa lucrezi acolo ai nevoie de foaie de rezidenta(pe care o poti obtine usor la orice oficiu social pentru relatii cu persoane din alte tari) si permisul de munca pe care il poti obtine de la acelasi oficiu(cred...pe mine m-au trimis in mai multe parti ca sa-l obtin) sau poti sa pleci din tara cu contract prin ambasada in Spania dar e o adevarata bataie de cap asa ca dupa parerea mea ar fi mai usor sa ajungi in Spania si apoi sa obtii aceste acte. Ai nevoie de ele pentru a obtine un contract de munca. Acum nu prea se mai fac angajari la negru pentru ca amenzile s-au marit si legea s-a schimbat putin in Spania. Sper ca te-am putut ajuta! Multa bafta!
răspunsul de simply me Avansat (361 puncte)
0 voturi
multumesc pentru detalii
sunt de acord,a fost si prima mea optiune,datorita climei
acum  m am sucit un pic,pentru ca am auzit ca anglia plateste mai bine- si engleza o stiu deja
ma rog.. tot timpul mai avem de invatat cate ceva..:)
multa bafta si tie,poate te intorci in spania pe un post mai bun!
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
0 voturi
asa sper! multumesc si sper sa ajungi si tu unde iti doresti!
răspunsul de simply me Avansat (361 puncte)
...