Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


care accent e mai bine de invatat? cel englezesc sau cel american?

+6 voturi
întrebarea de anonim în categoria Limba Engleză

16 răspunsuri

+2 voturi
american
răspunsul de anonim
+2 voturi
american si englez e aceiasi liba
răspunsul de anonim
0 voturi
cel american
răspunsul de ADRIANA Pre-Intermediar (56 puncte)
–1 vot
cel american, e mult mai usor, chiar daca nu suna la fel de  bine ca cel englez....e mult mai potrivit pentru conversatii uzuale.....
răspunsul de anonim
0 voturi
cel mai sigur ar fi cel englezesc deoarece este mai simplu si nu cel american te ajuta la conversati uzuale cum ti-a raspuns domnisoara adriana ,ci cel englezesc este cel mai  simplu si usor accent din lume (dupa parerea mea)deoarece vorbesc coeerent engleza si ajuta mai mult in viaata ,dar de fapt eu ma aflu deocamdata in america si chiar si aici acest accent iti este mai de folos
răspunsul de anonim
0 voturi
si am uitat sa adaug ca 78% din populatia americii folosesc accent englezesc deci mai bn ascultama si vei vedea singur cum iti foloseste in viata
răspunsul de anonim
–2 voturi
cel mai bun este roman!!!
răspunsul de anonim
0 voturi
Cel american cu siguranta ! Eu am 16 ani si sunt in America cu parintii de 4 ani .M-am invatat sa vb cu accent american dar este si mult mai simplu decat sa vb cu accent englezesc.
răspunsul de anonim
–1 vot
Mie cel mai bun nu stiu care este,normal se spune ca cel englezesc,e mai vechi,mai trendy,mai....Cel american e mai usor,ce-i drept(smoothy,easy going),celalalt mie mi se pare mai dificil.
răspunsul de Maria Raouhi (16 puncte)
–2 voturi
Nu exista accent "englezesc" ci "britanic"

Tinand cont de faptul ca din randul vorbitorilor de limba engleza din intreaga lume accentul american este cel mai raspandit, parerea mea personala ar fi ca sa iti insusesti accentul american.

Accentul britanic este considerat in lumea moderna un accent greu nu numai de reprodus ci si de inteles. Mai mult este considerat arhaic. De foarte multe ori este asimilat cu colonialismul britanic.

Toate scolile de ESL ( English as a second language) din lume invatza accentul american
răspunsul de marinpa Avansat (424 puncte)
+2 voturi
american, ascultama sunt expert
răspunsul de vladd55 Intermediar (93 puncte)
+2 voturi
iti pot spune ca daca vrei sa vorbesti ca regina angliei cel englez ar fi bun dar daca vrei sa fi normal cel american!
răspunsul de bad-girl1234 Pre-Intermediar (69 puncte)
+2 voturi
Englez! Adica britanic. Invatand British English vei putea intelege mai usor orice accent (american, australian etc.)
răspunsul de Maria77 Pre-Intermediar (66 puncte)
+1 vot
din punct de vedere fonic cel american e mai usor de invatat de reprodus, e mai flexibil si mai des folosit, insa cel britanic in ciuda dificultatii de a-l invata este mai favorabil, pentru ca odata ce stii engleza britanica poti sa intelegi mai usor engleza scotiana de ex. adica ajuta sa intelegi si alte dialecte. dar acum la alegerea ta. eu zic totusi ca cel american ar fi mai usor sa-l inveti si e si mai comun printre vorbitorii de limba engleza. mult succes!
răspunsul de simply me Avansat (361 puncte)
+1 vot
englezesc.cu accentul englezesc esti mai simpatic si pari mai serios.iti foloseste mai mult in viata.dak vrei sa vezi un film ,uita-te la cele cu rowan atknison.asta da englez.:)))
răspunsul de anonim
+1 vot

Accentul american e mai usor de invatat si de inteles deoarece, americanii pronunta intreg cuvantul si nu omit r-urile. Britanicii, de obicei vorbesc foarte repede si cuvintele monosilabice nu se aud aproape deloc. De asemenea, nu pronunta r-ul in unele cazuri si folosesc foarte des cuvinte ca just sau kind of iar just suna ca si atunci cand ii spui cuiva sa taca (sst). Spun de obicei, deoarece, spre exemplu, engleza reginei marii britanii se intelege foarte usor.

răspunsul de anonim
...