Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


ce inseamna relatie platonica?

+1 vot
întrebarea de anonim în categoria Limba Română

2 răspunsuri

0 voturi
 
Cel mai bun răspuns
O relație platonică, este acea relație - dintre două persoane de sex opus – care se desfășoară fără să aibă loc relații intime sau chiar sentimente de iubire. Relațiile platonice extreme, au loc la nivel emoțional și se aseamănă foarte mult cu relațiile comune, firești, de prietenie, dar într-un sens mai profund. Cei doi chiar ajung să formeze un fel de cuplu, discută, își împart secrete, se izolează oarecum în această relație și petrec clipe frumoase și de calitate împreună. Doar că relația lor se oprește aici, se limitează la atât, fără să se finalizeze în acte cu conotații sexuale .  

Se întâmplă să existe oameni care se feresc de raportul sexual, dar simt nevoia de comunicare emoțională sau chiar de o legătură personală și atunci preferă o relație platonică.

Pe de altă parte, iubirea platonică este aceea în care partenerii se iubesc, dragostea fiind ceea ce îi leagă, dar aceasta nu se poate concretiza, finaliza, deci nu se pune în practică și rămâne doar formală, într-o stare abstractă.

Din punct de vedere filozofic, este iubirea ideală, spiritualizată, fără concretizare fizică.
răspunsul de ing.Doru Pop Intermediar (112 puncte)
premiată de admin
0 voturi

nustiu spunemi tumailbroken heartsadangrycryingcrying

răspunsul de Marina Începător (27 puncte)
Relatie platonica: relatie afectuoasa intre doua persoane, barbat-femeie, lipsita de elementul sexual.
...