Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online

vocabularul pasiv vs vocabularul activ

+2 voturi
Salutare, inteleg destul de bine engleza in ziare/site-uri/filme, dar cand tb sa vorbesc cu cineva nu imi gasesc cuvintele deloc. Ce pot face pentru a vorbi cu mai multa usurinta?
întrebarea de anonim în categoria Limba Engleză

3 răspunsuri

0 voturi
 
Cel mai bun răspuns
Practica, practica, practica!

Este un fenomen normal de inhibitie mentala, cand vorbitorul este mai mult preocupat de impresia pe care o formeaza interlocutorului decat de modul de exprimare.

Mintea noastra este capabila sa se concentreze doar asupra unui lucru. Drept pentru care ea (mintea) trebuie eliberata de alte ganduri de si lasata sa se ocupe de exprimare. Cu cat exersam mai mult cu atat inhibitiile mentale dispar.
răspunsul de marinpa Avansat (424 puncte)
0 voturi
e normal ca vocabularul pasiv sa fie mai mare decat cel activ.
e foarte bine ca petreci timp interactionand cu limba engleza, continua sa faci asta tot mai mult, si mai ales constant (zilnic)

- daca reusesti sa vorbesti cu cineva in engleza (ideal vorbitor nativ), ar fi ideal! Nu te teme de greseli, important e sa comunici, nici nu iti dai seama pe loc cat de mult inveti doar vorbind, oricat de simplu.
- in plus, incearca sa traduci in mintea ta mereu, incearca sa "gandesti in engleza". nu e usor la inceput, dar pe masura ce iti imbunatatesti vocabuluarul si cu putin exercitiu, o sa reusesti.

mult succes!
răspunsul de anonim
0 voturi
incearca sa tii un jurnal zilnic in care sa scrii cu cuvintele tale ce s-a intamplat in fiecare zi.
cand nu stii ceva, cauta in dictionar. dar nu fugi imediat la dictionar, incearca sa folosesti ceea ce stii deja, simplifica exprimarea. ideea este sa transmiti ceea ce gandesti.

in timp o sa ai progrese sigur, pentru ca te fortezi sa folosesti ceea ce stii deja
răspunsul de dumi10 Intermediar (95 puncte)
...