Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


i did my homework late in the evening yesterday

+1 vot
e corect?
de ce nu pot spune
i've done my homework? pentru ca era ceva cu importanta (influenta) directa pentru a doua zi
sau merg ambele variante?
cum e mai bine?
nu primiti nici un context,pentru ca el nu exista!
daca va ajuta: (eu) aveam de facut teme pentru azi si le am facut (ieri,seara tarziu)
ce folosesc,past tense simple(actiune consumata,trecuta,perioada de timp inkisa) sau present perfect - era ceva ce mi trebuia a doua zi,so regardless the hour, faptul ca mi am facut tema are efect direct asupra zilei de azi( caracteristica a present perfect - actiune trecuta cu efect in prezent - they have improved the school's facilities - actiune trecuta,dar sensul propozitiei mele e de a sublinia efectul ei in prezent(ACUM avem si....si....)
întrebarea de anca Erudit (5,768 puncte) în categoria Limba Engleză

6 răspunsuri

0 voturi
nu stiu daca am dat cele mai bune exemple..
unii spun ca e bine si asa si asa..(past tense/present perfect t.)
ca adica daca te a mancat ..si ai vrut neaparat sa mentionezi perioada de timp in care.., automat verbul se va lua dupa timpul (fizic) ARATAT in propozitie.
(last night,perioada de timp inkisa-greseala mea..)
daca te exprimi mai simplist si pui accent fix pe ce te intereseaza,nu mai specifici timpul (din zi,saptamana,an etc) si zici doar ca ti ai facut temele si atunci toata lumea te va descalifica daca nu folosesti present perfect tense..
complicated..
dar la mai mari fineturi de atat nu ma bag pen' ca nu am avut ocazia
scz
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
0 voturi
as dorii sa te ajut dar habar nu am - sincer ce intrebi tu acolo e chineza pt mine si din cate observ - din pacate - cam pt toata lumea ca nu raspunde nimeni. chiar imi pare rau ca mereu puii intrebari si nu primesti niciodata un raspuns... si eu am invatat engelza de la filme - adica o engelza cat de cat simpla pe care o intelg bine dar la care nu pot sa spun nimic legat de gramatica. dar anaca daca tu te intrebi daca vei fii acceptata cu engleza pe care o stii in anglia, de catre engelzi - nu trebuie sa-ti faci probleme.. crede-ma pe cuvant mai nou strainii astea sunt deschis la strainii "noi". iar daca ai un job bun dar care iti cere un stadiu inalt al limbii - cred ca nu-i va interesa daca you did your homework late in the evening yesterday... or you did your homework alredy :P ... nu ironizez stiu ca te intereseaza pt ca sa iti imbunatatesti limbajul dar sunt mici chestiute care nu cred ca ar trebuii sa-ti dea bataie de cap. te sfatuiesc sa iei mici texte din engelza si sa le traduci si apoi sa intrebi pe situl asta - cu texte mai lungi ai posibilitatea sa intri in adancul limbii dacat aceste propoziti la care se potrivesc toate timpurile...
stiu ca raspunsul meu nu te ajuta si cred ca si stiu cum te simti ca si eu simt asta da la limba germana dar asa cum nu ma pot ajuta eu decat cu nativii de aici nici tu nu ai decat nevoie de rabdare - ca dupa cum vad stii limba engelza destul de bine - poate chiar mai bine ca mine lb germana (sss sa nu ma parasti ca e secret :P)
te las si iti urez succes. tai
răspunsul de IuliaC Mentor (1,212 puncte)
0 voturi
p.s scuze te rog cei prea multi ii la unele cuvinte mereu apas prea apasat litera respectiva si uit sa corectez...
răspunsul de IuliaC Mentor (1,212 puncte)
0 voturi
crede ma iulia ca eu nu scriu NICIODATA un text,cat ar fi de mic(scurt) fara sa gresesc cate ceva din viteza;important pentru a ne face intelesi este sa incercam macar sa ne corectam- daca tinem la comunicarea respectiva;daca e doar un mod de a ne petrece timpul,kiar nu conteaza dc scrii 'engleza' sau 'engelza'..  intrebarea e cine mai viziteaza acest site - daca il mai viziteaza cineva..
bafta si mai citeste si subtitrarea la filme din cand in cand
eu marturisesc deskis ca i find it very difficult to understand every line,fara sa citesc traducerea;am incercat de cateva ori dar mi se pare obositor si pierd prea mult - pierd uneori sensul unui sg cuvant,alteori al intregii fraze;pe urma,sunt actori care pronunta foarte clar,altii..mai putin etc
  de altfel,sunt foarte mandra de romanii care au votat,sustinut si sper eu permanentizat aceasta subtitrare - nu as vrea in veci sa ajungem ca alte tari est-europene si nu numai care nu mai stiu accentul demential al lui sean connery sau vocile din desenele animate- originale..
pe bune,eu cred ca ei s-au straduit suficient ca sa mai skimbam si noi(adica cei care si ar propune o 'reinterpretare' vocala) 'in bine'  lucrurile..
scz k sunt pe langa subiect..
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
editat de anca
0 voturi
nici eu nu stiu daca mai e cineva pe aici dar merge si asa in doi :P
in ceea ce priveste subtitrarea; sincera sa fiu ma bucur enorm ca am avut ocazia sa cresc cu ea sa stiu cum suna vocea lui johnny depp sau val kilmer sa-i recunosc dintr-o mie accentul lui Connery si iti spun ca imi e asa de dor de asta - am mai spus ca locuiesc acum in germania si eu ai o lunga lunga istorie de sincronizare a limbii - nici un film nu este in engleza - nimeni nu stie exact cum suna angelina jolie sau michelle pheiffer... as vrea de multe ori sa nu fie sincronizat dar nu mai am norocul asta decat cand vin in vizita acasa la Sibiu (acolo m-am nascut si locuit pana acum 7 ani). sincer trebuie sa inteleg engleza fara traducere si la fel si germana... iar cu mare rusine trebe sa recunosc ca de inteles inteleg bine dar nu stiu sa si reproduc in aceste limbe corect ceea ce as dorii si greu imi e sa ma corectez... poate ai o idee ce as putea face? te las acum, dar mai vb... tai
răspunsul de IuliaC Mentor (1,212 puncte)
0 voturi
imi pare bine ca si tie iti place sa stai de vorba (doar) cu mine,eu as prefera in skimbul unor laude neavenite (acum exagerez,ca nu m-ai laudat,doar ai spus ca esti de acord cu tine iar eventualele laude erau neavenite pentru ca eu am facut doar o canstatare,nu am 'inventat' un subiect) sa vii cu  o propunere de subiect,cu intrebari..
ca sa nu ai totusi impresia ca ai pierdut 100% timpul pe aici...
cum spuneam,pentru o intrebare primesti 10 puncte-iar pentru un raspuns- 3...
nu eu am facut regulile,dar mi se par ok..
răspunsul de anca Erudit (5,768 puncte)
...