Ai o întrebare despre o limba străină pe care o studiezi sau despre limba română?

Întreabă şi vei afla!

dictionare online


"Totul ar trebui realizat cât de simplu posibil, dar nu mai simplu de atât !"

0 voturi

Oare știți la ce a dorit să facă Albert Einstein referire ?

("Everything should be made as simple as possible, but not simpler !")

întrebarea de DraPa Poliglot (3,630 puncte) în categoria Diverse

1 răspuns

0 voturi
Oricine ar fi spus acest lucru, nu neaparat un geniu-Einstein, putin posibil de stiut la ce a vrut sa faca referire.Asta deoarece,fiecare gandim si spunem anumite lucruri pe care, ceilalti le pot percepe complet diferit fata de mesajul initial.Se poate specula / filosofa asupra enuntului, insa 100% precis, doar Einstein iti va putea spune...Ceea ce, din pacate e imposibil!
răspunsul de Dani_Ella Mentor (2,285 puncte)

Întradevar, foooooaaaarte...profund. Mă abțin de la orice alt comentariu... indecision

Ce ar fi sa raspunzi tu la intrebarile pe care le pui?! Ca, oricum, oricine ar raspunde, din puctul tau de vedere-ori raspunde prea simpu, ori prea pe larg, ori prea ce motive mai gasesti-tu fiind singurul care le stie pe toate.

Din timp ce esti trimisul omniscient al limbii romane pe pamant, lumineaza-ne si pe noi, restul si da explicatiile si raspunsurile la aspectele pe care le ridici.

...sau ce-ar fi să îți strunești TU orgoliul infantil ? Te deranjează faptul că nu sunt nici pe departe atât de superficial ca tine ??? Tu nici măcar nu ești în măsură să scrii un singur text, care să nu conțină greșeli sau erori, indiferent de natura acestora...ca să nu menționez de comoditatea ta perpetuă, în a nu folosi diacriticele limbii române, aici unde acest aspect s-ar impune, prin chiar natura și scopul acestui site. 

Prin declarațiile tale gratuite ("oricine ar răspunde", "singurul care le știe pe toate", "luminează-ne pe noi"), prin care îți mai însușești dreptul de a generaliza, demonstrezi doar că nici nu te-ai obosit să faci o cât de simplă statistică, care să te susțină. Faptul că eu, în cele 10 luni de prezență pe acest site, comparativ cu cei peste trei ani ai tăi, am oferit un număr de voturi, apropiat de al tău, iar premii am acordat de cinci ori mai multe ca tine, denotă că ai făcut iar afirmații penibile și nefondate.

Cât privește omniscența mea în ale limbii române, personal consider că nu am reușit să ajung cu propriile-mi cunoștințe, nici măcar la 60%, dar te asigur că sunt stăpân pe procentul pe care îl dețin, deoarece sunt genul care chiar aprofundează. 

Răspunsurile la propriile-mi întrebări, le voi oferi întotdeauna, după ce se vor fi acumulat răspunsuri din partea altor persoane. Dacă nu apar răspunsuri/ păreri / comentarii, rezultă în mod logic, că subiectul nu a prezentat interes. Mi se pare destul de absurdă practica anumitor persoane de pe site, care își oferă singuri răspunsuri la propriile întrebări, chiar în lipsa altor răspunsuri. Ba chiar își contrazic, de multe ori, aceste proprii răspunsuri.

DraPA, e clar ca aberezi pe aici pentru puncte, am observat de la primele tale comentarii la raspunsurile mele din trecut ca te afli in competitie.Tu, in astea 10 luni de cand ai devenit Pruteanu acestui site, probabil nu ai avut altceva de facut.Oamenii de rand au serviciu, familie, preocupari, hobby-uri, nu vaneaza punctaje pe site-uri.

Lasa-i pe altii sa iti aprecieze procentul de cunostinte, insa daca vrei sa te lauzi singur, mie putin imi pasa.Cum putin imi pasa de lupta asta pe care o porti-nu stiu cu cine.

P.S.Cu siguranta nu cunosti raspunsurile la propriile intrebari, cum de altfel nici multi nu le cunosc.Macar ai scuza ca ,daca altii nu raspund, nu sunt interesati.Lasa-ma cu agresivitatea ta gratuita, misogina si vaneaza punctaje fara a te crampona de mine.

Tind să cred că ești genul care nu știe să piardă, nici măcar atunci când i se expune o dovadă clară, având în vedere că în ultima ta replică te-ai legat de alte aspecte, nu de cele puse efectiv în discuție. Să mă pun în competiție cu superficialitatea ta crasă ??? Sau să mă cramponez EU de așa ceva ? Nici pe departe. Dar evident că nu mă pot abține, atunci când cineva depășește anumite limite. Un alt exemplu al tău, de orgoliu infantil, tu nesuportând adevărul, justificat de mine amănunțit. Dar se pare că nici măcar nu ai depus efort să citești cu atenție, ci doar ai căutat să refulezi aiurea. Vrei să dai replică ?  Atunci ai măcar bunul simț să nu deviezi, și oferă justificări pe subiect. 

Prin faptul că mă asemuiești Marelui Maestru Pruteanu, nici nu îți poți imagina, cât de mult m-ai onorat. Aș vrea eu... dar, na acum... tu nu îți poți imagina, pe motiv că i-ai folosit numele în mod nejustificat, rezultând că nici nu i-ai cunoscut vreodată valoarea. 

În primul rând, eu nu am menționat absolut nimic despre puncte, ci ți-am combătut doar afirmațiile tale generaliste, legate de faptul că, dacă aș fi "singurul care le știe pe toate" (citatul tău), sau dacă nu mi-ar conveni nici un răspuns primit, s-ar contrazice cu faptul că pentru răspunsurile primite, am oferit o mulțime de voturi, și mult mai mai multe premieri decât tine, demonstrându-ți că faci afirmații nefondate. Drept urmare... unde ar fi legătura cu punctele sau cu procentul meu de cunoștințe, pe care tu le invoci ???

În al doilea rând, pe mine nu mă caracterizează comoditatea ta, astfel încât să îmi fie lene să ofer un răspuns, nefolosind varianta ta de a copia un link sau un text, pe care să le inserez repede și gata. Dacă ar fi așa precum ai afirmat tu și nu cum aș fi afirmat eu, referitor la faptul că nu aș cunoaște răspunsurile la propriile-mi întrebări, cum se face că la absolut toate întrebările pe care le-am adresat până acum, am votat sau am premiat sau am comentat, după ce a existat o reacție din partea cuiva, restul rămânând încă "neatinse" ? Se pare că, pe lângă superficialitate, te mai caracterizează și ceva lipsă de logică.

O altă aberație a ta, ar fi faptul că m-ai acuzat de "agresivitate misogină". Tu știi măcar ce semnificație are cuvântul misogin ???  Repet...măcar oferă justificări care să îți și susțină afirmațiile, nu le arunca doar ca să ai ceva de spus.

Un sfat pentru tine, tu care ești unicul om de rând, cu "serviciu, familie, preocupări, hobby-uri": Ferește-te în a face afirmații orgolioase, mai ales atunci când ești complet pe dinafară. În gândirea ta, precum menționat anterior, cam lipsită de logică, probabil că doar o persoană fără "serviciu, familie, preocupări, hobby-uri", ar putea să își aducă aportul pe acest site. Și ca să fie  setul complet, și probabil în asentimentul tău, să adăugăm că persoana respectivă ar trebui să fie agramată și incultă. 

Eu nu m-am legat cu absolut nimic de viața ta personală sau de activitatea ta profesională. Activitatea pe care o prestez, care prevede un minim de 10 ore pe zi, ce include de multe ori timp dedicat și sâmbăta și uneori chiar și duminica, depinzând de termenele de finalizare, îmi permite o oarecare mulare a timpului, în sensul că dețin avantajul de a-mi stabili singur, când îmi pot permite câte o pauză, chiar dacă nu sunt patron. Iar tu, dacă nu ai căuta scuze penibile, probabil ai putea dedica ceva mai mult din prețiosul tău timp, analizând mai aprofundat, astfel încât să reușești în viitor, să îți depășești hibele pe care le expui pe aici. Că doar nu există, pentru oamenii de rând, obligația de a semna condica pe aici...nu ?

În concluzie, mai ales pentru acest surplus de afirmații, iar nefondate, te asigur că și în continuare o să îmi aduc aportul de "agresivitate gratuită, misogină", în ceea ce privește răspunsurile sau comentariile tale, dacă voi considera că se justifică intervenția, pentru ca nu cumva să îți pierzi antrenamentul în declarații superficiale, false sau penibile. Cine știe, prin ceva efort, poate vei reuși cândva să ajungi la stadiul de a nu mai fi necesare...

Multumesc pentru consiliere, am sa iau aminte! sadMai precizez ca, in ceea ce spun ma refer strict la TINE, nu la toti membrii site-ului, asa ca, raporteaza-te ca atare.

Hai bine pa !

...